2009-06-30 17:39:13• hírek • Parajdi Andrea

Pénzt osztottak

A Szatmárnémeti Északi Színháznak, a Városi Sportklubnak, és szociális alkalmazottak bérezésének hozzájárulására 1.217.000 lej költségvetés-kiegészítést küld a városi tanács - döntöttek a keddi rendkívüli ülésén.

A helyi tanácshoz tartozó intézményekben dolgozó alkalmazottak bónuszjövedelmeire elkülönített összegekből is lefaragtak azért, hogy költségvetés-kiegészítést küldhessenek a Szatmárnémeti Északi Színház fenntartására, a Városi Sportklub működtetésére, illetve szociális tevékenységet folytató alkalmazottak bérezésére.

A költségvetés-kiegészítésre szánt 1.217.000 lej nagy részét, pontosan 887.000 lejt a 2009-es költségvetésnek abból a fejezetéből teremtették elő, amelyet korábban az Önkormányzathoz tartozó intézmények alkalmazottainak, különböző fizetés mellett járó bónuszjövedelmeire különítettek el. Ilyés Gyula polgármester elmondta, ezek olyan juttatások, amelyeknek a biztosítását nem kötelezi semmilyen törvény, így ezeknek a lefaragása volt az egyetlen lehetőség arra, hogy támogatni tudják a fentiekben említett intézményeket.

A költségvetés-kiegészítésre 130.000 lejt az oktatás területéről vontak el, ezek olyan pénzek, amelyeket korábban nem osztottak ki egyetlen oktatási intézmények sem, arra tették félre, hogy előre nem látható problémák esetén legyen amihez hozzányúlni. Továbbá 200 ezer lejt a lakások, szolgáltatások és közfejlesztések címszó alatti fejezetből szorítottak ki.

A költségvetés-kiegészítésből 540.000 lejt kapott az Északi Színház, ez az összeg csupán a júliusi és augusztusi béreket fedezi. Az a 220.000 lej, amit a Városi Sportklub kapott júliusra és augusztusra biztosítja a klub működtetését. A további 457.000 lejt júliustól decemberig elegendő 25%-os fizetés-hozzájárulásra utalják ki, a Megyei Tanács alatt működő különböző szociális intézmények alkalmazottainak bérezésére.


A költségvetés-kiegészítés miatt lefaragtak az alkalmazottak bónuszjövedelmeiből is.
A város az alkalmazottak bónuszjövedelmeiből tudta a költségvetés-kiegészítés legnagyobb részét lefaragni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: